" She knows that our ears are stopped; but the misery is there inside her, like a stone, and there’s no room for any other thoughts. She isn’t trying to make an appeal to our sympathies — she’s just shifting this big weight inside her from one place to another." Henry Miller, Tropic of Cancer, pg. 141.

Pulang.

Miracle gile wei.
Ada seekor kucing gelandangan ni kami dah anggap macam family. Dia merayau jauh mana pun, time makan mesti akan datang rumah. Tu pun aku dah cukup kagum dah, kuat gile ingatan dia boleh tahu rumah aku yang mana, selang nombor berapa, belah mana, sebab taman aku besar gak.

Pastu lebih 6 bulan cemtu tetiba dia hilang.
Aku saspek dia meninggal sebab last aku jumpa dia memang dia tak berapa sihat. Dah tua weh. Gigi bawah semua luruh dah.

Setiap hari tertanya-tanya gak manalah budak ni pi.
Pastu pujuk hati cakap kucing baik memang takkan mati depan 'tuan' dia.

Tup tap, 2 hari lepas dia mengendap kat dapur.
Ya Allah terkejut gile weiiiii!
Tapi dia kenal aku laaaa! Tak lari pun bila aku panggil.

Peh.

Jadinya aku akan paksa diri untuk jadi sabar.
Miracles happen beb.