" She knows that our ears are stopped; but the misery is there inside her, like a stone, and there’s no room for any other thoughts. She isn’t trying to make an appeal to our sympathies — she’s just shifting this big weight inside her from one place to another." Henry Miller, Tropic of Cancer, pg. 141.

Mencari cinta sejati.


  1.  Aku ada habit suka celup biskut dengan air kosong sejuk. Rasa macam sedap gile bila biskut tu lembik luar, dalam keras sikit. Perkara kecik-kecik macamni pun aku boleh nikmati haha.
  2. Aku suka eksperimen, buat benda baru, cuba itu ini. Contoh bancuh maggi dengan sup cendawan segera tu. Atau tapau air teh 50% campur dengan kopi 50%. Buat baju lain daripada baju sedia ada. Gunting sana sini pastu jadilah. Selalu jadi dokte sendiri, kejap dokte orang, kejap dokte hewan. Kengkawan dan family aku anggap aku ni macam google bergerak dorang. Orang yang suka bereksperimen ni banyak dah hadap kegagalan, dan kengkadang jumpa penemuan yang un-sangka-rable. Aku assume orang banyak refer kat aku sebab nak elakkan rasa 'gagal'. Aku ni makhluk yang tak reti serik. Okay tipu, adalah jugak retinya. Tapi kalau ko tak cuba, mana ko tau kan? Contoh macam cuba bercinta. Bila dah cuba baru ko tau betapa eksperimen ni paling bahaya di alam semesta. Ko boleh mati dalam sedang hidup. Ah aku rela lagi buat eksperimen sains pastu meletup dan terus mati. Lalala.
  3. Aku akan type/cakap lalala bila aku perasan cool (padahal tak). Kengkadang aku tengah sembang membahan kawan, tapi sebab dia lagi terer membahan aku, maka aku buat serangan balas dan lalalalala sampai dia gelak. Okay 1-0 lalala.
  4. Masa aku sekolah menengah, aku mendapati aku mudah tertarik dengan lelaki ada lengan/tangan berurat. Bila bercakap dengan lelaki tersebut aku akan lebih berminat nak tengok tangan dia daripada muka. Keobsesan aku ini menyebabkan aku pernah workout gile untuk dapatkan tangan berurat. Aku rasa macam seksi gila ada urat timbul-timbul tu weh. Pastu mak aku sound kata buruk orang perempuan ada urat timbul. Kamus seksi kita berbeza, so..whatever.
  5. Aku nampak kasar, tapi sebenarnya aku tak suka kat diri aku. Kawan-kawan aku ada rupa cute, badan kecil macam makhluk paling  delicate di galaksi ini, tapi dorang lagi keras dan tegas daripada aku. Kengkadang kawan-kawan aku yang selamatkan aku sebab sifat aku yang lembik dan senang kesian ini. 
  6. Aku tengah belajar jadi keras. Belajar cakap tak, belajar menolak. Penat oi menipu sebab nak jaga perasaan orang lain. 
  7. Tajuk post ni sebenarnya tajuk lagu yang aku dah ulang dengar lebih 13121989 kali.
  8. Ya takde kena mengena.
  9. Cuma kalau berminat kat aku, aku nak cakap aku takde perasaan, tak layak disayangi, tak reti menyayangi. 
  10. Tak payahlah kau stalk hidup aku dan guna account fake untuk mendekati aku. Tak payah nak send email sebab aku memang tak akan balas. Aku bukan jual mahal. Cuma aku....aku dah tak ada apa nak ditawarkan. Lalala.