" She knows that our ears are stopped; but the misery is there inside her, like a stone, and there’s no room for any other thoughts. She isn’t trying to make an appeal to our sympathies — she’s just shifting this big weight inside her from one place to another." Henry Miller, Tropic of Cancer, pg. 141.

Mata pun menipu.

Hari ni kecoh pasal kes anak kena pukul bekas suami. Teruk weh. 5 hari masuk hospital.
Kemudian bekas isteri buka cerita sebenar.
Tapi aku kagum gile kat dia pasal 5 tahun hidup bersama, tak pernah dia burukkan suami dia.
Ni pun sebab dia hilang sabar anak dia pun kena balun macam dia kena dulu.
Nak cakap pasal jaga aib - aku nak cakap 1 je. Pergi mampos.

***

Sudah-sudahlah kita memangsakan mangsa.

***

Lepastu aku pun tengok gambar husband dia.
Pertama kali dia upload sebab selama ni dia takut kalau ada tersalah kemaskini, nanti bekas husband dia malu.

Alahai..baiknya.
Kena balun sampai koyak hidung, gigi patah pun masih ada belas. Ya Allah..moga Allah bagi kau syurga.

Berbalik pada muka suami dia, sorry aku tak boleh halang diri aku dari menilai.

Serius. Tak boleh aku cari celah mana kita boleh detect dia ni abuser. Muka macam baik.
Tapi aku tak heranlah. Sebab sendiri ada jumpa makhluk muka punya elok tapi perangai macam iblis.

***

Aku takut.
Aku harap aku tak alami benda ni.
Selama ni aku kena balun dengan family sendiri pun aku dah rasa tekanan nak gila, lagi pula kalau dibalun oleh orang yang kononnya sayang aku.

***

Ya Allah, janganlah kau jadikan mata aku, sebagai pemerdaya.