" She knows that our ears are stopped; but the misery is there inside her, like a stone, and there’s no room for any other thoughts. She isn’t trying to make an appeal to our sympathies — she’s just shifting this big weight inside her from one place to another." Henry Miller, Tropic of Cancer, pg. 141.

Kau dah lama mampos (emmm edisi ke berapa dah ni eh?)

Si ungka tu dah balik perangai asal.
Peh.
Macam ada suis siot.
Tekan je - Bertukar!

***

Dia balik jadi pemalas.
Dia tak nak buat apa-apa pun.
Pastu dia acah-acah macam dia bagi manfaat kat umat sejagat.
Dia balik jadi orang yang suka provok.
Kau pernah tak jumpa manusia yang bahasakan orang cakap tak reti jaga suami (ayah aku demam dan muntah-muntah), pastu bila mak suruh bawak pi klinik, dia buat pekak. Ni 1 je contoh aku. Kang cerita lebih kata aku buka aib. Iyalah syurga kan kat tangan kau. Sama je lah kau dengan dia. Bab judge orang kemain. Tapi muka sendiri terpalit tahi.
Ko boleh nampak tak maksud aku?
Maksud aku, dia cakap je bergegar dunia macam good good, TAPI DIA TAK BUAT.
Dia akan sound kau buat kau rasa teruk gila, tapi hakikatnya dia tak buat apapun.
Aku rasa nak type bahasa cercaan kat sini.
BIBABIBABIBABIBA

Menggelegak rasa hati aku.
Dia punya pasal, mak aku jadi bengkeng je.
Mak aku memang tak boleh kalau bengang dengan dia. Habis semua orang dia lepaskan.
Dia punya menyakitkan hati tu ish aku tak tahulah nak terangkan.
Ko tak jumpa dan duduk sama dengan dia.
Mesti ko kata aku saja mengada-ada kan kannn?
Lantaklah.
Tertipulah kau dengan janggut dia, dan bicara agama dia tu.

***

Aku rasa dia mental.
Orang normal takkan buat orang marah pastu pusing cerita as if dia mangsa.
Dia pendengki.
Dia punya dengki tu ish binatang betul.

***

Aku memang marah gile dengan dia ni.
Suka hati akulah nak lepas kat sini.
Tadi mak aku bisik "Dik, dia tu memang kaki provok. Buat pekak je jangan layan".
Aku rasa nak korek mata mak aku pulak tau tak.
Aku ni memang tunggul ke orang buat apa-apa kat aku, aku kena diam?

Warghhhhhhhhh! *keluar suara jantan*