" She knows that our ears are stopped; but the misery is there inside her, like a stone, and there’s no room for any other thoughts. She isn’t trying to make an appeal to our sympathies — she’s just shifting this big weight inside her from one place to another." Henry Miller, Tropic of Cancer, pg. 141.

Fat & Fab

Cheese.

***

Aku dah decide.
Aku memanglah tak suka dengan diri aku sekarang, tapi aku tak boleh bunuh diri aku macam tu.
Aku cuma kena bunuh part yang aku tak suka.
Macam, memperlekehkan diri.

***

Jadinya aku akan meraikan kecacatcelaan aku.
Yes aku gemuk.
Tapi aku wangi.
Haha! Teruk sangat ke contoh tu?

***

Aku nak buat medical check up.
Aku ada tanda hypothyroid.
PCOS pun macam ada.
Kalau iya aku nak start treatment.
Mungkin sebab tu aku gemuk.
Mungkin sebab tu rambut aku gugur.
Mungkin juga sebenarnya,
Ni balasan Allah sebab dulu tak menjaga.

***

Selamba je pakai baju lengan pendek.
Baju ketat.
Seluar ketat.
Kadang selamba pakai seluar kontot.
Dengan sleeveless top.
Tudung terbang.
Warnakan rambut.
Hmmm.

Sekarang kalau nak buat memang tak sedar diri.
Serius aku yang dulu bukanlah yang sekarang.
Aku jadi makhluk berbulu.
Mungkin hormon laki laki banyak dalam badan.
Ah, embrace je lah.
Kalau Allah tak jadikan aku berbulu, hitam, gemuk -

Aku mungkin tak insaf lagi.

***

Orang kata lihatlah kurniaan dalam samaran. Dan berpegang pada kata-kata separuh aku - Positifkan yang negatif.

***

Haha.