" She knows that our ears are stopped; but the misery is there inside her, like a stone, and there’s no room for any other thoughts. She isn’t trying to make an appeal to our sympathies — she’s just shifting this big weight inside her from one place to another." Henry Miller, Tropic of Cancer, pg. 141.

Terkujat makkk.

Berniaga ni best. Yang tak best bila kau duduk dalam satu ruang lingkup yang dengki mendengki.

Sumpah rimas.

****

Aku ada beli stok daripada rakan pengedar.
Mak oi.
Bila aku buka, rasa macam udara membeku.
Dan pecah menjadi serdak ais yang tajam dan pipih.
Jatuh menimpa aku.

Pasal apa?
Produk tu ya Allah..aku rasa plastik packaging tu dah macam belacan! Kemudian tak dilipat elok.
Kad pun tak disusun.
Macam tak berusaha langsung nak impress kan pelanggan.
Tergamam aku weh.
Kalaulah aku minta dia pos terus ke customer, aku boleh bayang sebaldi maki aku akan dapat.
Mujur aku memang akan buka dan check kualiti, kemudian bungkus semula dengan plastik baru. Ada 1 tu rosak.
Hmmmm. Terus aku ketepikan buat basahan sendiri.

***

Aku teringat bila dia kata dia dah slow meniaga.
Now, I know.

***

Perenggan pertama tu tergantung.
Aku malas.
Nasiblaaaaah.