" She knows that our ears are stopped; but the misery is there inside her, like a stone, and there’s no room for any other thoughts. She isn’t trying to make an appeal to our sympathies — she’s just shifting this big weight inside her from one place to another." Henry Miller, Tropic of Cancer, pg. 141.

Persis selebriti.

Aku dengan jiran sebelah rapat.
Selalu Whatsapp.
Kelakar jugaklah kalau kenang.
Sebab dulu aku tak suka dia.
Siap aku pernah hempas pintu lepas dia sound 'Busuk,busuk' masa aku tengah tapis taik kucing.
Hahaha!

Masa berlalu.
Kami pun berkenalan.
Lepastu kamcing.

Anak-anak dia punyalah suka kat aku.
Selalu rekod suara dan hantar kat Whatsapp.
"Kak ####, E## nak mandi"
"Kak #### demam keeeee?"
Masa birthday budak-budak tu, turun je kereta berlari dia nak hantar kek ke rumah aku.
Kalau nampak aku, terjerit-jerit panggil.
Yang kelakarnya, aku ni bukan reti layan budak.
Aku tak reti.
Paling hebat pun aku senyum je.
Aku pun pelik kenapa budak suka aku.

Tapi..
Jiran aku ni kena pindah.
Sebab tuan rumah nak pakai rumah.
Sebulan je lagi.
Tiba-tiba aku sebak.
Nanti tak ada dah orang terjerit-jerit panggil aku.
Atau rajin hantar Whatsapp dan makanan ke rumah.
Alahai.. selfishnya aku haha!
Aku harap dorang dapat rumah dekat dengan aku.
Walaupun aku tak suka budak, atau janggal nak melayan, jauh disudut hati, aku dah sayang jiran aku ni.
Dah rasa macam family dah weh.