" She knows that our ears are stopped; but the misery is there inside her, like a stone, and there’s no room for any other thoughts. She isn’t trying to make an appeal to our sympathies — she’s just shifting this big weight inside her from one place to another." Henry Miller, Tropic of Cancer, pg. 141.

Misi meng-orangkan diri.

Hari ni aku start nak mengkurus.
Tadi aku baru makan maggi 2 bungkus.
Memang dasar kerbau haha!

Tapi takpe. Aku dah beli tali skipping.
Aku nak start balik jaga diri.
Mental tu paling penting.
Sebab kelemahan aku ialah bila aku stress, aku akan rasa nak makan.
Aku lepaskan dengan cara makan.
Makan yang tak reti stop.
Selagi tak membusung perut aku tak boleh stop.
Serius menakutkan bila kau sendiri tak boleh control diri.

Aku dah tak ada alasan.
Aku kena sayang diri aku.
Itu adalah perkara paling penting aku kena buat untuk tolong diri.
Aku kesian dengan diri aku.
Orang yang paling zalim dengan diri aku selama ini ialah -

AKU.