" She knows that our ears are stopped; but the misery is there inside her, like a stone, and there’s no room for any other thoughts. She isn’t trying to make an appeal to our sympathies — she’s just shifting this big weight inside her from one place to another." Henry Miller, Tropic of Cancer, pg. 141.

Kau dah kenapa?

Macam mana ada orang boleh jadi sangat caring dan concern pada orang lain eh?
Terutamanya bila orang yang dia peduli tu, tak balas pun ke-caring-an dan ke-concern-an dia.
Macam mana dia boleh tak give up?
Bertahun-tahun kot. Sedangkan aku yang dapat soalan yang sama ni dah naik boring nak jawab.

"Mak sihat?"
Aku jarang betul jawab "Sihat".

Sebolehnya aku malas dah nak jawab. Aku dah tak excited dah dengan soalan tu.
In fact, aku dah tak excited nak jawab apa-apa soalan.

Antisosial sangat puiiiih.

Entahlah, bila kau ada banyak benda nak fikir, menjawab soalan tu boleh buat kau rasa letih.
Letih macam buat plank 2.4 billion kali.

Kadang-kadang bila aku stress/sedih, aku tak suka orang soalsiasat aku. Aku betul-betul tak berkenan.
Aku faham orang concern dengan keadaan aku, nak tahu, nak tolong, tapi..

Entahlah. Aku kan. Kau pun dah tahu dah perangai aku.
Aku kejar benda yang berlari.
Aku biarkan apa yang aku ada.
Ironi sangat.

Aku cuba nak jadi macam kawan-kawan aku. Energetic je bila bersosial.
Mungkin dah memang baka 'duduk dalam kotak' aku tu mengalir deras dalam darah.
Aku boleh bersosial, tapi sangat selected.
Bukan pilih orang, tapi masa dan tempat.

Jangan hairanlah kalau kat friendlist FB aku, aku boleh huha huha dengan kawan universiti yang langsung aku tak pernah tegur, apatahlagi nak senyum.

Hmmm.